Over ’t Schaep

Wat is er Nederlandser dan ‘t Schaep met de 5 Pooten? Mede dankzij de onvervalste Amsterdamse gein en de onvergetelijke, geniale melodieën van Harry Bannink en Eli Asser, blijft ’t Schaep met de 5 Pooten nieuwe generaties boeien en fascineren. De klassiekers We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar, Het zal je kind maar wezen en Vissen, spelen een belangrijke rol in de musical.

In een gloednieuw en fris verhaal van Raoul Heertje gaan we opnieuw naar het café met zijn ontroerende, venijnige, hartveroverende en hilarische stamgasten. Kootje, Lukas, Doortje, en de vaste klanten Lena, Arie, Riek en Opoe Withof komen op geheel originele wijze tot leven in deze grappige, herkenbare en ontroerende musical. De live muziek, vernieuwde choreografieën en eigen verhaallijnen beloven een nieuwe ervaring.


Uiteraard wordt er weer teveel gedronken en geroddeld, maar nooit teveel gelachen. Oude vetes worden bijgelegd, nieuwe vetes zien het licht. Toch kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar. Want: We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar.

’t Schaep met de 5 Pooten, met o.a. Jeroen van Koningsbrugge* en Eva Van der Gucht als zijn buurvrouw Doortje, is genieten van tijdloze karakters met het hart op de tong en venijn op de lever.

't Schaep met de 5 Pooten is een productie van MORE Theater Producties, klik hier voor een overzicht van andere producties.

*De rol van Kootje de Beer wordt t/m juni 2019 gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge en Remko Vrijdag. Van september t/m december zal deze gedeeld worden door Remko Vrijdag en Paul Groot.